Aktiviteter

Over 600 km afmærkede vandrestier på kryds og tværs af højsletten. Man kan vælge fra den enkelte gåtur på et par timer, eller de større trekingsstier gennem hele plateauet på flere dage.

Vercors regional naturpark

Frisk luft og høje bjerge. 

Den vilde natur byder på et mangfoldigt dyre- og planteliv. Alle de alpine landskaber er repræsenteret fra det lave bjergområde Royans i 200 meters højde til det højeste punkt Grand Veymont på 2341 meter. Vercors danner en naturlig grænse mellem de nordlige og de sydlige alper og har en enestående flora på mere end 1800 arter samt et rigt dyreliv, der blandt andet tæller bjerggeder, gemser, urfugle, flere rovfugle og vildfår.

Den usædvanlige natur byder derfor på utallige spændende friluftsaktiviteter som mange har sikkert kun drømt om eller set i TV.

Bjerg- og naturvandring er åbent til alle der har lyst til at bruge sine ferie til at genoplade ”batterierne” eller bare at nyder frisk luft og den smukke natur.

Der er aktiviteter til alle, både små og store, og har man lyst til at lære noget nyt, findes utallige muligheder for fælles arrangementer eller kursus med professionelle instruktører eller guide.

Bjergvandring, Bjergklatring, Canyionning, Speleologi (huleforskning), cykling, mountainbiking, paragliding, hanggliding, basejumping, svæveflyvning, sportsfiskeri, ridning, golf, m-m

Blomst

Vercors danner en naturlig grænse mellem de nordlige og de sydlige alper og har en enestående flora på mere end 1800 arter

 

Galleriet Aktiviteter

 

Bjerg-vandring

En god måde at værdsætte Vercors  naturlige omgivelser fuldt ud, er vandreture eller ridning. Over 5000 km afmærkede vandrestier på kryds og tværs af højslettet. Man kan vælge fra den enkelte gåtur på et par timer, eller de større trekingsstier gennem hel plateau, som f.eks ”Grande Traversee du Vercors” eller også Huguenot vej og genopleve den enevælden udvandring mod øst af forfuglte franske protestanter i 1600 tallet.

På cykel i Vercors

”Cykling er den mest effektive måde at se flest mulige landskaber på kortest mulig tid”. Sådan sagde den nu afdøde italienske rytter Marco Pantani. Og dog, var han ikke dopet? Men det ændrer ikke ved at vi ”almindelige” mennesker her har den helt ideelle måde at nyde smukke landskabers udseende og samtidig få god livsforlængende motion i det tempo vi selv kan og vil.

Bjergklatring

Alle de største bjergklatrere har prøvet kræfter med de hvasse klipper i Lans en Vercors, Villard de Lans, og ikke mindst på Presles skønne klipper. Der er huller, pukler, flader og lige linier på forskellige niveauer til at give en total glædesfølelse. I alt er der over 2.000 klatreruter – nogle liggende mod nord for sommerklatreren og andre mod syd, hvor man klatrer i vintersolen.

Speleologie

”Læren om eller forskning af grotter, underjordiske netværker og lignende.” Drypstenssale, underjordiske floder, mudder, løs klippe, smalle passager og dybe skakter er nogle af de elementer man skal kunne klare sig i ved huleklatring. Mange har besøgt turist-grotter, evt. med en guide, men hvad gør man i huler som ikke er indrettet til turister? Hvordan er hulerne dannet? Hvor finder man dem? Hvordan finder man vej i hulerne?

Canyoning

Canyonisme hører til gruppen af ekstremsport. I canyoning er reglerne meget enkle: ”At vandre følgende strømmen i canyon, vandfald, bjergkløfter, dalslugter, bjergelve eller dalfur i en blanding af vandring, svømning, klatring, nedfiring, spring og rutchen.” Og sjov er det! Man dyrker canyoning bedst i små grupper af 5-6 personer og helst ledsaget af en erfarne canyoning-instruktører eller guider.

Fri-flyvning

Ikaros drøm kan blive realitet for dig der vil opleve naturlandskabet fra luften. Bjerglandskabet og det varierede klima, placerer Vercors som en fordelagtig destination til bla. Paragliding, hanggliding og svævefly. De mere ekstremme og adrenaline vækkende aktiviteter er der også rigelige muligheder for. Basejumping og Windsuite er den nye dille i Vercors