Canyoning

Om Canyoning

Canyoning hører til gruppen af ekstremsport. I canyoning er reglerne meget enkle:

“At vandre følgende strømmen i canyon, vandfald, bjergkløfter, dalslugter, bjergelve eller dalfur i en blanding af vandring, svømning, klatring, nedfiring, spring og rutchen.”

Det kræver dog en del teknik og udstyr. 

Canyoning miljøet ligner nærmeste et bjergeventyr terræn og som for de fleste bjergsporter kræver det herredømme og kendskab til brug af specifik canyonudstyr samt speciel teknik i sikkerhed.

Man dyrker canyoning bedst i små grupper af 5-6 personer og helst ledsaget af en erfarne canyoning-instruktører eller guider.

Der findes utallige canyoningklubber i Vercors som tilbyder udflugter i de mange canyoner i området.

Her kan nævnes bla. Les ècouges, Le Furon, La Bourne, Les Grands Goulets.

Hvor kan man dyrke det?

Ècouges Canyon er nok den smukkeste i Vercors. 5 km fra Romeyer pas, Ècouges Canyon er forbeholdt øvede og erfarne grupper, hvor indsats og præstationer er ekstreme.

Første del af canyon som afsluttes med et 70m høj vandfald, byder på talrige spektakulære nedfiringer i en smal og dyb kløft Man kan ikke løbe fra det når man første er i gang. To af disse vandfald skal udstyres med et såkaldt ”løbende reb” under akrobatiske luft-stillinger. Anden del er dog ikke så spektakulært som den første, men er til gengæld lettere tilgængeligt og velegner sig godt til indlæring og øvelse.

Canyon des écouges i Vercors, en sjov oplevelse!

Man dyrker canyoning bedst i små grupper af 5-6 personer og helst ledsaget af en erfarne canyoning- instruktører eller guider.

Man dyrker canyoning bedst i små grupper af 5-6 personer og helst ledsaget af en erfaren canyoning-instruktør eller guide.

Galleriet

Spændende Canyoning områder i Vercors

Les Ecouges

Denne canyoning tur som kan klares på en dag er en af de smukkeste og mest komplette i Vercors. Det henvender sig til både nybegyndere og viderekommende. Banen er en vild nedkørsel med betydelige forhindringer (Firing line af vandfald på 25m), store rutsjebaner og mulighed for store spring. Man starter dagen med indlæring (eller udvidelse) af teknikken på firing line for om at nyde derefter denne storslåede og spændende bane.

Denne canyoning tur som kan klares på en dag er en af de smukkeste og mest komplette i Vercors. Det henvender sig til både nybegyndere og viderekommende. Banen er en vild nedkørsel med betydelige forhindringer (Firing line af vandfald på 25m), store rutsjebaner og mulighed for store spring. Man starter dagen med indlæring (eller udvidelse) af teknikken på firing line for om at nyde derefter denne storslåede og spændende bane.

Gorges du Furon

Le Furon er en canyon som er velegnet til nybegyndere og til træning. Men man bør alligevel opleve den ét par gange. Dette er “den store klassiske” i regionen! Uundværlig til at opdage canyoning med familie eller venner. Øverste del er den mest tilgængelige (10m maksimalt forhindringer) og varierede: Vandvandring, rutsjebane, spring følger hinanden i en smuk kløfter eroderet af vand gennem tiderne.

Le Furon er en canyon som er velegnet til nybegyndere og til træning. Men man bør alligevel opleve den ét par gange. Dette er “den store klassiske” i regionen! Uundværlig til at opdage canyoning med familie eller venner. Øverste del er den mest tilgængelige (maksimalt forhindringer på 10m) og varierede: Vandvandring, rutsjebane og spring, følger hinanden i en smuk kløft, der er eroderet af vand gennem tiderne.

Les Moules Marinières

35 minutters kørsel syd for Grenoble, rejser Vercors højsletten sig over landsbyen Trièves; det er her floden Berrièves gnavede sig ned i små magiske og spektakulære kløfter. Man forstår godt hvorfor de lokale fiskere, gik i vand op til halsen for at drille flåden. “Moules Marinières” er en canyon der har det hele, et naturskønt roligt område. En velanlagt parkering giver nemme adgangsforhold og den er mindre trafikeret end andre floder.

Canyon du Versoud

Efter 15 minutters vandring gennem skov, træder man ind i en lille bjergelv uden særlig karakter. Omgivelserne ændrer sig dog gevaldigt efter bare 50 meter, floden er blevet til en brusende strøm i majeæstetiske omgivelser. Det er det ideelle sted for at lære om canyoning og dets grundlæggende teknik der følger med. Den er mindre fysisk krævende, men dens intense forløb og forhindringer giver rig erfaring til alle de tekniske aspekter om canyoning.

Canyon de la Pissarde

Canyon de la Pissarde ligger 20 minutter fra Grenoble. Det er en meget repræsentativ canyon for alle Vercors’ skønheder. Naturen og vegetationen har overtaget denne canyon, man vil helt sikkert støde på nogle salamandere undervejs. Den er interessant og giver mulighed for en blød indlæring med firing teknik, på de mange korte vandfald. Det vil give dig tillid for din videre udvikling. Det friskt brusende vand vil sikre dig genopladning for livet.

Canyon du Ruzand

Betragtet som den smukkeste nedstigning af Alperne, Ruzand er en bemærkelsesværdig rækkefølge af små rapelling og spektakulære lodrette vandfald på 150m og 80m! Nedfald i gryde fra det store vandfald byder på en imponerende udsigt over Isère-dalen … endvidere en rækkefølge af edderkopagtige netfiringer … nogle uforglemmelige minder for en exceptionel oplevelse. En stor canyoning dag der kræver en god rapelling teknik.