Bjergvandring i Vercors

Vandring i Vercors

I den største franske regionalpark i Vercors vandrer man til fods på et plateau over store dale, gennem smukke skove af grantræer, europæiske graner, ahorn og lærketræer, gennem lysninger med fantastisk panorama udsigt. Landskabet er utroligt varieret: Hvide kalksten og stejle kløfter samt et højplateau med græsningsarealer og enge. Klimaet er ideelt til vandreture, fauna og flora er rigelig og luften er ren og klar.

Hver årstid i Vercors tilbyder særlige højdepunkter:

  • Fra april til juni er det forår med klare vandløb, friske grønne skove og enge og de mange blomster …
  • I juli og august er det sommer, hvor den gule ensian, lilla lysende pil-urter blomstrer, og hindbær og skov jordbær plukkes!
  • Efteråret topper det hele: skovene er flimrende lilla, gyldne og bronze, dekoreret af mørkegrønne europæiske graner. En rigtig fest for øjnene

 

Rando6

Bjergvandring med æsler…

Forestil dig at vandre gennem Vercors herlige landskaber ledsaget af to godmodige æsler – det ene bærer på bagagen, mens I kan ride på det andet. Efter I har fået en introduktion til æselvandring, bliver de hurtigt jeres uundværlige rejsekammerater, som æslet har været det for mennesket gennem årtusinder.

 

 

Bjergvandring på hest…

En smuk ridetur med instruktør gennem højlandet i Vercors, et unikt naturområde på omkring 16 000 ha. og et altid vildt udseende. Prøv en tur gennem plateau d’Ambel, Font d’Urle bakker, Les Coulmes skoven eller også Herbouilly dalen og oplev heste i fuld frihed!

 

Forslag på nogle smukke vandreture:

 

Le Pas de l’Allier et des Voutes

Meget flot vandretur uden besvær, med en fantastisk udsigt over Pas des Voûtes, Pas de Charmate, Pas de l’ Allier og vores smukke Echevis dal. Turen starter fra parking Col de Méselier  ved Chatelus landsby, ca. 5 km efter Pont en Royans Download beskrivelsen (fransk) og kort her:

Les Écouges Dal

En halv lang spadseretur der starter med en flad sti gennem skoven … Skiftende skyggefulde skove og enge. Smuk udsigt over det nordlige Vercors, Isère-dalen, Chambarans  … hvis vejrforholdene tillader det. Er man heldig, kan man møde Bjergbukke, Gemser, m.m. Download beskrivelsen (Fransk) og kort her:

Fond d’Urle og Lente skoven

Bemærkelsesværdig spadsertur i Lente skoven. Puy Gagère byder på en smuk udsigt over sletten Vassieux en Vercors, plateau d’Ambel og den østlige side af Vercors med toppen af Le Grand Veymont (2300m) – Undervejs, vilde hindbær, vilde jordbær og sjældne blåbær.  Et landskab, der kan minde om skandinaviske fjelde … Download beskrivelse (Fransk) og kort her:

Herbouilly Plateau

Denne trekking, rute bevæger sig gennem skove af bøg- og grantræer. Stien krydser den bemærkelsesværdige Herbouilly dal. Under nedstigningen mod Sambue så vi en hjort. Smuk udsigt over Saint-Martin dalen, Font d’Urle bakker, Grande Moucherolle åbenbarer sig, gå ikke glip af Jomfru af Vercors. Download beskrivelsen (Fransk) og kort her:

Pic St. Michel og Col de l’Arc

Pic Saint Michel 1 966 m er en af to nordlige forbjerge af den lange barriere nord for Vercors med Moucherotte 1901 m. En meget smuk vandretur som byder på en pragtfuld udsigt over Grenoble og Alperne (Mont Blanc). Download beskrivelsen (Fransk) og kort her:

Le Grand Veymont – Hauts Plateaux

Start fra skovhytten ”Coche” ved Saint Agnan en Vercors, i smukke omgivelser, en lang tur på de høje plateauer gennem Queyrie dal, forbi de romerske stenbrud og de uskårede træer, betragt (uden at forstyrre dem) murmeldyr, gribbe, edelweiss, m.m …  Download beskrivelse (Fransk) og kort her