Lidt om Vercors

Vercors regionale naturpark med højderygge på op til 2.341 m. strækker sig over 70 km fra Valence til Grenoble og fra Romans til Die.

De stejle skrænter, der omkranser den, udgør en naturlig fæstning. Vandet har skåret dybe slugter i kalkmassen og dannet majestætiske dalgyder og nogle af Europas kendteste grotter og kløfter.

“Der kunne skrives en hel bog om denne naturpark”

Den er så berømt, at mange fjeldvandrere allerede kender den. Egnen er et enormt plateau, der er vanskeligt tilgængeligt, men vejene derop er turistattraktioner i sig selv: Les gorges de la Bourne, Les Grands Goublets, Combe Laval, Ecouges dal…

Husdyrhold og skovbrug er den vigtigste del af økonomien her. Der er enorme skove med nåle- og bøgetræer så langt øjet rækker, og med Lapiaz- ørkenen på højplateauet er det så rigt et område, at 1800 forskellige plantearter (over 60 forskellige orkidé-arter), 135 fuglearter og 65 forskellige vilde pattedyr-arter (næsten alle slags hjortearter) frit kan udfolde sig.

Til tider kan skovene i Vercors godt give et lidt mystisk og næsten foruroligende indtryk, men så er der også de åbne enge og græsmarker, der virker som en indbydelse for vandrere til at forlade stierne, husk bare her at være opmærksom og forsigtig.

Der er også de mange grotter, karstfænomener, der er kendt af mange huleforskere… Grottes de Choranche, Grotte de la Draye blanche, Trou qui souffle, Gouffre Berger…

Choranche

Bjergområdet

Søger du efter et fredet naturområde, hvor du kan være alene, med familien eller sammen med venner, for en weekend, en uge eller mere, hvor du kan finde fritidsaktiviteter af høj kvalitet, langt fra de overbefolkede steder… Vercors kan tilbyde dig opholdssteder året igennem, her er der om vinteren alpint skiløb, langrend, ture med snesko på, med hundeslæder, på kælke osv…

…og om sommeren er der mange forskellige bjerg- og naturaktiviter. Skisportssteder, snestadioner og bjerg-landsbyer er alle en del af et område, der har formået at beholde sin originale charme og sin autenticitet.

Feriebolig i Vercors

LA SOTTE BURNA – ECHEVIS – DRÔME – VERCORS – FRANCE

I Vernaison dalen (500 m.o.h.), lige ved flodens bred, ligger det idylliske hus, ”L’ye Sien Bien”, hvilket på den lokale dialekt kan betyde: ”Her har jeg det godt”. Et stille og roligt sted, hvor man uden at kede sig, kan tilbringe et par ugers hyggelig ferie. Huset udlejes på ugebasis hele året rundt.

Vernaison dalen (500 m.o.h.), lige ved flodens bred, ligger det idylliske hus, ”L’ye Sien Bien”, hvilket på den lokale dialekt kan betyde: ”Her har jeg det godt”. Et stille og roligt sted, hvor man uden at kede sig, kan tilbringe et par ugers hyggelig ferie. Huset udlejes på ugebasis hele året rundt.

Galleriet

Vercors er vanskeligt tilgængeligt, men vejene derop er turistattraktioner i sig selv:

Vercors er vanskeligt tilgængeligt, men vejene derop er turistattraktioner i sig selv: Her Combe Laval.

Vejene er blevet hugget direkte ind i klipperne, for eksempel les Grands Goulets og Comb Laval.

Vejene er blevet hugget direkte ind i klipperne, for eksempel les Grands Goulets og Combe Laval.

Vejen op til det naturskabte citadel Vercors går gennem de afsides liggende bjergslugter i Royans.

Vejen op til det naturskabte citadel Vercors går gennem de afsides liggende bjergslugter i Royans.

Dalen2S