På to hjul i Vercors

300m lodret klatring på Vercors bedste klipper - Presles

De flotte scenarier i Vercors, kan opleves på nært hold.

Alle kan cykle i Vercors, men man skal gøre det med omtanke.

Alle kan cykle i Vercors, men man skal gøre det med omtanke.

450 km afmærkede bjergstier

450 km afmærkede bjergstier.

Afmærkning af Mountainbike ruter med sværhedsgrader og længde.

Afmærkning af Mountainbike ruter med sværhedsgrader og længde.

Om Cykelferie i Vercors

“Cykling er den mest effektive måde at se flest muligt landskaber på kortest mulig tid”.

Sådan sagde den nu afdøde italienske rytter Marco Pantani.

Cykling kan som så meget andet bruges og over forbruges. Det er de seneste års afsløringer af doping misbrug i cykelsporten et eksempel på. Men det ændrer ikke ved at vi ”almindelige” mennesker her har den helt ideelle måde at nyde smukke landskabers udseende og samtidig få god livsforlængende motion i det tempo vi selv kan og vil.

Terræn

Terrænet i Vercors er meget forskelligt fra det terræn vi har i Danmark. Sagt for en god ordens skyld. Alle kan cykle i Vercors, men man skal gøre det med omtanke og give tid til at vænne sig lidt til terrænet. Har man problemer med Valby Bakke så hold dig til de lette ruter .

Mountainbike

Mountainbike (også kaldet VTT) er en af absolut hurtigst voksende motionsformer i Frankrig. Det er der bestemt en god grund til!

Ud over en super motion, får du masser gode naturoplevelser på mountainbike.

Lad os lige få det på plads. En mountainbike er en solid cykeltype, der beregnet til kørsel i råt terræn. Cyklen har typisk brede dæk med grove dækmønstre, en meget solid/tyk ramme og et lige styr. Samtidigt har cyklerne altid meget lave gearinger, der gør det muligt at køre op ad meget stejle bakker. Vercors er naturligvis også til Mountainbike. Tag den med i liften op til ”toppen af bjerget” og tag en grøn, blå, rød eller sort løjpe ned og mærk suset. Husk hjelmen og husk at det at køre nedad også kræver både teknik og fysisk form.

Her finder du Mountainbike ruterne

Der er stor forskel på kvaliteten af mountainbike ruter. Og det er jo ikke for sjov, at det hedder mountainbike, så en tur på cykelstien er måske ikke den største oplevelse når du skal ud og trille på Vercors 450 km afmærkede bjergstier.

Cykel Galleriet

Her kan du leje cykel og Mountainbike:

På turistkontoret kan du hente et kort med sværhedsgrader og faciliteter over de mange mountainbike ruter i Vercors området, hvor der er offentlig adgang.

Cykel