Historisk tilbageblik på Les Grand Goulets

Èchevis ligger mellem de to slugter Petit Goulets og Les Grand Goulets, hvor den sidstnævnte har været med i historiebøgerne som en af de helt store bedrifter.

Det startede  i 1843 hvor man påbegyndte byggeriet af en vej gennem slugten, det var bestemt ikke et ufarligt arbejde og det tog også mange år inden der i 1854 kunne køres fra Èchevis gennem Les Grand Goulets til Les Baraques en Vercors i La Chapelle-en-Vercors.

In Mémoriam, Les Grands Goulets

Tilblivelsen af Les Grand Goulets, med rekonstruktion af det hårde arbejde med at etablere vejen gennem Les Grands Goulets.


Les Routes du Vercors

Et historisk tilbageblik på Les Grands Goulets, med veteranbiler ad de smalle veje.


Den nye tunnel

I dag er den gamle vej lukket for trafik, og der er lavet en fin 1710 meter lang tunnel til erstatning for den farlige vej gennem Les Grands Goulets. Her kan du læse mere om den farlige vej gennem Les Grand Goulets

Her er en video om det nye tunnel projekt, der startede i oktober 2004 og kunne åbnes for trafik d. 28 juni 2008:


Grands Goulets genåbnes?

Den gamle Grands Goulets vej er i dag lukket og man skal benytte den 1710 lang tunnel. Dog er en projekt sat i gang for at genåbne den smukke vej til fodgængere og cykler. En undersøgelse er i gang for at udregne de nødvendige investeringer. En anden projekt skal afgøre om punkterne omkring sikkerhed, og om genåbning kan indtræffe sikkerest muligt.