Klatring i Vercors

Se galleri

Klatring

300m lodret klatring på Vercors bedste klipper – Presles

IMGP0564

Har man lyst til at lære at klatre ud i det blå, findes der utallige bjergklubber som arrangerer klatreture eller kursus med en professionel guide.

Smidighed og det at bruge sine ben fornuftigt er nemlig vigtigere end armstyrken, og derfor er fks piger typisk glimrende klatrere.”

Smidighed og det at bruge sine ben fornuftigt, er vigtigere end armstyrken, derfor er f.eks piger typisk glimrende klatrere.”

 

Links til klatring

”Det er en misforståelse, at klatring kun er for superatleter med store overarme og jernkondition. Virkeligheden er en ganske anden. Smidighed og det at bruge sine ben fornuftigt, er nemlig vigtigere end armstyrken, derfor er f.eks piger typisk glimrende klatrere.”

Fysisk skak

Klatring er en disciplin, hvor man kun kommer frem, hvis man bruger hovedet, og derfor omtales klatring også som “fysisk skak”. Ligegyldigt hvordan og på hvilket niveau, man klatrer, vil man altid få en oplevelse af at udfordre sig selv, psykisk som fysisk.

Klippeklatring

Klippeklatring foregår i den frie natur på klipper op til flere hundrede meters højde i alle sværhedsgrader. Klippeklatring er et skønt miks af alt fra sportslige præstationer til de friluftsprægede ture, hvor man er ude og opleve naturen og udfordre sig selv på dennes præmisser.

Presles – Choranche

200 klatreruter med max. 300m højde. I dette store berømte klatreområde, finder man næsten samtlige typer klatreruter. Til gengæld byder de lodrette klipper kun få begynderruter. Les Buis-ruten er nok den nemmeste, registeret som D, men kræver trods alt en klatrestyrke 5+ Gråflade, vand-drop, revner, tag, overhæng, spalte, skrøbelig gulklippe, ekstrem fri- og kunstigklatring, m.m.

Man finder alle klatreregistrer den bedste del af Vercors’s klatre område. Den første rute i Presles (voie des Buis) blev åbnet 1953 af 2 franskmænd, Pourtier og Taillefer. Presles blev yderligere berømt i 70’erne og 80’erne med bjergklatere fra Lyon og Grenoble som etablerede en mængde nye ruter i fælleskab. Franskmanden Bruno Beatrix, moderniserede disse ruter og etablerede nye med faste reb og bolte samt markering. Andre har siden hjulpet med at forny klipperne hvilket gør Presles, til den perfekte klatre-legeplads i Vercors

Tamée – St Jean en Royans

Fra nybegyndere til konfirmerede klatrere, byder Tamée på et bredt udvalg af klatreruter, men for det meste, ligger styrkeniveauet mellem 5-7. Man vil her kunne finde alle klatre typer: Slab, overhæng, riss, plade, travers, osv.

Lans en Vercors

58 klatreruter med max 50m højde. Lans en Vercors byder hovedsa-geligt på flade lodrette ruter i fremragende grå og flade klipper.

Enkelte af disse ruter, er etableret på lodrette søjler og byder på spændende luft-akrobatik. Her finder man også enkelte revne områder samt atletiske overhæng. En god teknik kræves her, men vi kan anbefale følgende ruter:

Le Jardin (5), Les Koulos (5+), Le pilier gris (5+) Le Toboggan (6b) Machiaveliv (6b) Gros Calin (7b) Fauve à jeun (8a)

Rochefort-Samson

Hovedsageligt flade lodrette klipper med 68 klatreruter op til 200m. Et moderne klatreområde med flere spændende overhæng som er blevet anlagt på den sydlige del. Max sværhedsgrad (7c)

Udover disse fremragende klatresteder, kan man nævne: 

La Fauge, Correncon,

Saint Nizier, Herbouilly,

La Glacière, m.m.

DSCN0434